06 mei 2015

Thais eten en andere aanraders...

Heb ik blijkbaar weer de start gemist. Mei is al volle zes dagen aan de gang en uit mijn brein is nog niks blogwaardigs ontsproten. Blokkage...??  Tineke VH daarentegen is goed bezig, en als die haar kruissnelheid kan aanhouden dan staan er ons nog heel wat loopse levenslessen te wachten! Ik kan U een bezoek aan haar blog 'over lopen, liefde en thais eten'  alleen maar heel warm aanbevelen. Zeker eens een kijkje nemen.

Verder vul ik mijn dagen, of alleszins stukken daarvan, nog steeds met de autobiografie van André Agassi. Het (boek!!) is dan ook een dikke turf. Blijft de moeite: niet willen verliezen, maar daarom nog niet echt willen winnen. De druk om te spelen en het gebrek aan spelplezier. Veel geld ook natuurlijk, maar zo voor de hand liggend dat het bijna niet aan bod komt. Relaties. Wat een verhaal. Als hij zijn zoveelste dal uitklimt haal ik daaruit de motivatie om nog maar eens een film door de homeo-procedure te halen. Na Miller's Crossing en JFK is het nu de beurt aan The Piano. Ik ben een eind terug in de tijd: een serie Knack-films passeert in chronologische volgorde de revue. 1990, '91 en '92...  en zo verder tot 2004. Goed om iedere keer een uurtje fietsinspanning aan te koppelen. Daar ben ik nog even zoet mee.

Voorts zal er in de loop van deze maand in steeds stijgende lijn nogal wat tijd besteed worden aan het volgen van de NBA Play Offs. Eerste ronde achter de rug. 'Defending champion' San Antonio Spurs meteen uitgeschakeld. Elke dag twee matchen via de League Pass: goede investering. Al de Mondtjes en Sweverkes genieten er mee van. Voorlopig nog in uitgebreide samenvattingen. Laat de boel maar goed spannend blijven: best of seven is 'best' een leuke formule!
Heel af en toe zal er een gaatje gezocht worden voor een CL-wedstrijd. Als het wat meezit zou Bayern-Barcelona vanavond al moeten kunnen. Kondigt zich tenminste veelbelovend aan. Als de verwachtingen niet worden ingelost en de heren miljonairs er een gesloten en dus saaie boel van willen maken dan zal er heel snel weggezapt worden.
Of wat slaap ingehaald...

En zo weet U tenminste waar heer Polo deze meimaand zijn aandacht op gaat richten en wellicht zijn inspiratie uit zal halen. Of vergeet ik iets? Ja, zeker: "In mei legt elke vogel een ei!" Dat gaat uiteraard niet vanzelf en doet wel eens pijn aan het poepenolleke: vandaar dat ik naar analogie met de vet- en zaadbollen in de winterperiode nu enkele tubes vaseline aan de bomen heb gehangen. Meimaand is vanaf nu vaseline-maand!! En ook Polo wil er niet mee blijven zitten, dus hoop ik via dit blogkanaal nog menig eitje kwijt te raken...

Marco Polo

Geen opmerkingen: