19 mei 2015

AMSTERDAM 1

Wij zijn een kleine week verder, en de Buffallo's een stap dichter bij de landstitel. Niet dat Uw dienaar daarvan wakker ligt, integendeel. Tijdens de voorbereiding van hun cruciale ontmoeting met de concurrenten van Brugge hebben wij ons met volle overgave en in select gezelschap op een weekendje Amsterdam gestort. Reden en omstandigheden spelen eigenlijk niet echt meer een rol, en dus...
met Niekol's CityTrips naar Amsterdam!!

DONDERDAG 
Plaats van afspraak: IJburg, bij Bram & Shanthi. Gezellige lunch aangeboden door het huis, meteen stevig bijbabbelen en alvast de laatste 'condensed games' van de NBA Play-offs meepikken.
Dan toch een paar verrassingen, of net niet...??
Daarna richting Nieuw-West om in te checken bij Best Western Hotel Couture.  Tram stopt voor de deur. Ideaal voor de verplaatsingen naar het centrum en terug. Blijkt heel regelmatig en dus steeds op tijd te zijn. Wat een verschil met de Lijn in onze Koekenstad.
Eerste stop bij het Vondelpark.

Voor een wandeling en een groepsfoto. Iedereen present. De fotograaf uiteraard ook, maar aan deze kant van het ouwe vertrouwde toestel.
En dan vertrekken we voor het betere stapwerk langs het oude conservatorium, ondertussen omgebouwd tot luxe-hotel, over het Museumplein, voorbij het Concertgebouw, langs het Stedelijk en door het Rijks, passeren het Hard Rock Café, kijken naar de schaakmeesters op het Max Euweplein, stoppen en drinken iets bij het Américain,  lopen daarna via het Leidseplein de gelijknamige straat in en pikken daar een kroket mee uit de muur...

We passeren de Prinsen-, de Keizers- en de Herengracht, kunnen het niet laten om ook nog het Koningsplein over te steken en stranden uiteindelijk op het Spui, waar het toegangspoortje naar het Begijnhof al gesloten is. Iets te laat dus voor de begijntjes, maar verder klopt de timing: we nemen de tram op de Nieuwezijds Voorburgwal (wat een prachtige naam toch!) en zijn tijdig bij Harkema. Daar staat een tafel voor ons klaar. Lekker gegeten. Tijdens de maaltijd kregen zij die wilden ook nog een  gratis bijscholing over de NBA-organisatie en reglementen. Wat een dag.

Hoewel het lange verhaal reeds danig werd ingekort is het nog steeds te uitgebreid naar mijn zin. Dus breng ik het U met deze erbij in drie hapklare schuifjes. Stay tuned!
(We zijn tenslotte toch in Emsterdem geweest, niet!?)

Marco Polo

3 opmerkingen:

Rudi Boers zei

kan niet wachten op het vervolg - het was TOP

Marrek O'Polo zei

Effen geduld, Rudiman...

b-boy zei

Klopt Rudiman. Voor herhaling vatbaar!