29 april 2015

Op en naast de boekenplank...

Het is alweer een tijd geleden dat ik U nog liet delen in mijn leeservaringen, U inlichtte betreffende de bijhorende werken die ondertussen het nachtkastje aan mijn slaapstede sierden. Om een en ander in te halen begin ik alvast met de knappe debuutroman van John Verdon. John "wie"? Die van de Gorges...? Had er zelf ook geen idee van en al evenmin van het bestaan van het boek. Als bij toeval ontdekt tussen het leesvoer van vrouw en jongste dochter en door beide met positieve commentaren aan de man/papa gebracht. Lezen dus. Eindelijk nog eens fictie. Het tussendoortje werd een fel gesmaakt en spannend politieverhaal. 658.... Zegt het U iets? 'Ik weet wat jij denkt': een meer dan behoorlijke vertaling van Think a Number uit 2010. Aanrader voor wie houdt van een beklijvende crime story.

En dan maar weer de biografische toer op. Het boek waarvan reeds sprake in de vorige bijdrage: OPEN van en door André Agassi/Ėgessie. Mij wederom aangereikt door 'ons klein'. Zelfgeschreven?
Alleszins in de ik-vorm. Het verhaal van de kleine jongen die gedwongen wordt om voor het grote tennisgeld te gaan. Die zich alleen nog maar op rebelse manier kan uiten en dan toch een entourage gaat opbouwen die hem helpt te overleven. Ik ben er nog niet door, maar lang duurt dat zeker niet meer. Toeval of niet: op 29 april lees ik op pagina 145 over zijn zestiende verjaardag... op 29 april 1986. Wil dus zeggen dat hij vandaag 45 wordt. Happy Birthday Champ!!!

Komt er een 'geknipt' vaderdagcadeau van de kinderen: Herman & Herman. Van Veen & Selleslags: het fotoboek van veertig jaren op de planken, achter de scene, op weg van en naar de optredens en hier en daar een blik op een doordeweekse dag...

Mooi hoor. Heel erg bedankt voor de lieve attentie. Daar kan ik van genieten: van de foto's én de Van Veense bindteksten. Deze gaat van het bijzettafeltje in de zitkamer naar het nachtkastje, en de weg terug. Heerlijk kijken, lezen, herbeleven, dag- en bijna nachtdromen...

Marco Polo

Geen opmerkingen: