24 januari 2015

Tot en met de wandeling...

Ben er eindelijk nog eens aan begonnen. Elke dag weer een half uurtje op de hometrainer. Met een video. Zoals vroeger: een reeks homeo, geen -pathie maar eerder -therapie. Ga ik zo wat fitter en/of frisser de kwakkelwinter doorkomen?
Lijkt wat kort door de bocht, ook wat kort in de woorden. Het heeft er alleszins voor gezorgd dat U weer wat langer op Uw honger hebt gezeten wegens het uitblijven van een aansluitende blogpublicatie.

Dat komt omdat ik ook nog aan iets anders ben begonnen: iets met auto's en dingen in een zelfgeschreven levensverslag. Een autobiografie: Voor ik het vergeet van Herman van Veen. Is een van de cadeautjes die met nieuwjaar op mijn verlanglijstje stonden.  Heel blij dat ik het ook gekregen heb en lees nu met tussenpozen dat het een lieve lust is. Op een heel eigen manier geschreven. Soms melodieuse teksten. De eerste bladzijden van het verhaal kan ik mijnheer van Veen zo op het podium horen zingen. En dit is nog maar het begin. Een volgende deel ligt vanaf maart in de boekenwinkel. En snel daarna bij mij op de leesplank. Lezen, met beetjes herlezen, en onder invloed van de sobere stijl mijn eigen barokke zinsconstructies tenminste voor één alinea aan de kant schuiven. Proberen. Bijna gelukt.

Verder is het begin van dit jaar er eentje van vele ontmoetingen en afspraken. Teveel om op te noemen, dus maar niet aan beginnen. Zou er weer een of andere vergeten en da's niet eerlijk. Heb tot hiertoe al geweldig genoten van al die hartelijke momenten. Er komen er nog. Nog veel. Heer Polo is een geluksvogel. Weet U nog?
Ik hou het kort vandaag. Dat was gisteren, toen het avondschemer viel en alles grijs kleurde hoorde daar een wandeling bij. Grijze Scheldeboorden, met weer diezelfde bank. Rustig aan maar...

Vandaag begonnen met sneeuw en mist, koude lucht, gladde wegen. Ondertussen strakblauwe lucht en een knallende zon die alweer wil ondergaan. Iets later dan gisteren, maar met veel meer kleur. Zal toch weer op pad moeten. Er weer 'opnieuw' aan beginnen: die wandeling...

Marco Polo

Geen opmerkingen: