26 november 2014

Emoties en grijze herfstluchten...

Deze titel stond al meerdere dagen in de dashboard draft te wachten, zoals vroeger de kladversie van  mijn opstellen uit de collegetijd in een 'cahier de brouillon'. Daardoor heb ik de tussenliggende zonnige dagen met veel te weinig égards benaderd, om niet te zeggen over het hoofd gezien. Om dat goed te maken, eerste werk: "We hebben toch maar weer een aantal schitterend ge-ensoleilleerde etmalen achter de rug. Heer Polo hoopt uit de grond van zijn zo onderhand chronisch gedopeerde hart dat U ervan genoten hebt." Ondertussen zitten we hier in de Polder wel weer onder een gesloten wolkendek en kan de aanhef in ongewijzigde vorm behouden blijven.
Grijze herfstluchten dus, maar ook wat emoties betreft ben ik de voorbije tien dagen op mijn Poloiaanse wenken bediend.Om te beginnen was daar IMAGE, de film van Adil 'de Arabier'. IMAGE... deze keer en geheel verdiend in hoofdletters, en majuscules! en in vetjes. Sterke film, niet te clean noch afgeborsteld en met een stevige bottomline: het beeld, l'image, bepaalt voor het overgrote deel hoe we iets of iemand beoordelen en welk beeld we onszelf vormen over datzelfde gegeven. Beeldvorming, sfeerbeelden, het in beeld brengen... Een aanrader! Hij had gelijk én het geluk aan zijn kant dat hij er reclame voor kon maken en dat ook deed via zijn optreden in de slimste mens. Chapeau Adil!!!

Op het einde van diezelfde voorbije week zag ik de vrijdagavondfilm op Canvas: INCENDIES met zo mogelijk nog meer emoties. Keihard en o zo actueel. Het gebeurt mij niet zo vaak, maar ik voelde mij ongemakkelijk in m'n veel te comfortabele zetel. Ook deze film wil ik U die sterke gemoedsaandoeningen kan verdragen 'warm' aanbevelen.
Herfst en grijze emoties, grijze lucht en herfstemoties.

En daar is dan weer de heer Van Veen. Hij heeft mij andermaal weten te vinden. Zijn welhaast 70-jarige hand rust sinds enige tijd op mijn schouder en ik kan er zo moeilijk afstand van nemen. Doe dus maar...

wat mij in stand hield 
als mijn wereld haast verging 
was altijd mijn vermogen
 tot bewondering

De rest moet U horen en zien op Youtube en wedden dat... U daarna de cd wil kopen? Zoiets kan toch niet? Hoe schrijf en of componeer je zoiets? Ik weet alleen hoe ik tot honderd keer na elkaar mij steeds weer kan onderdompelen en wentelen in die getoonzette gevoeligheden.... Grijze herfst vol pure emoties. Vijftig emotionele momenten in evenveel tinten... grijs.

De dienstmededeling van de dag: uit de metingen en simulatiebewerkingen is gebleken dat de harde aanpak dan toch tot de mogelijkheden behoort. Ik heb het over de aanstaande bestralingen. Vrijdag wordt alles nog eens dubbelgecheckt en normaliter volgen er volgende week drie raids.

Mijn carrosserie staat niet echt haaks, maar de merklijnen staan er op. Nu nog een paar keer goed blijven stilliggen en de ademhaling controleren. Djing Boem Petat!!! Ten oorlog...!!!
Let's go for it.

Marco Polo

Geen opmerkingen: