16 september 2014

Van de hak op het dak...

De dakwerken vorderen. Bij aanvang leek 'het' maar niet op te willen schieten, of wilden 'ze' maar niet opschieten zodat de werken in slow motion dreigden te gaan verlopen. Enerverende bedoening en dus niet goed voor mijnen tikker. Toen werden de troepen uitgebreid en de gelederen aangevuld. Aanvankelijk zonder veel resultaat, maar kijk vandaag: wat normaal het laatste uur van een zonovergoten werkdag moest zijn werd wederom aarzelend aangevat... en toen sloeg de vonk over en het vuur in de pan. Heel de ploeg zette een sprintje in, draaide een dik overuur en wat ik niet meer had verwacht is gebeurd: vijf van de zes dakvlakken liggen nu onder de nieuwe leien. Nog één te gaan en nog een heleboel andere dingen die erbij komen, maar goed: de vooruitgang is zeer hoopgevend en misschien komt zelfs het einde van de werkzaamheden stilaan in zicht. Op hoop van...

Om mij wat te ontspannen kwam de verjaardagsuitstap van 'ons klein' net op tijd. Met de hele ploeg trokken we tijdens het weekend voor een dagje naar Planckendael om Anke haar 35ste te vieren. Hiep hiep hiep ... Hoeraaa!!! Met een ultra korte impressie wil ik U allen geruststellen: het gaat nog goed met mij, want...
1. Heer Polo heeft nog oog voor mooie dingen: na de wimpers zijn de ranke achterflanken nog steeds de meest sexy onderdelen van een giraf. En als er dan drie op een rij komen paraderen kan Marco zijn ogen meer dan de kost geven.

2. Hoewel er ook mooie echte exemplaren rondlopen in de Mechelse diergaarde heeft deze houten olifant mijn getormenteerde rikketik gestolen en krijgt dus naast een plek met overzicht bij de ingang van het park ook een plaats in mijn hart. Me happy!

 3. Bij gebrek aan een 'bovenste schuif' hier dan maar in de hoogste bocht van de boomkruinen-wandeling: de familie Polo au grand complet. Of toch niet, want naar aloude De Mondt & basketbal traditie is er al eentje weg. Joke, omdat er een wedstrijd op haar programma stond. Moet kunnen hoor.

En dan nu snel naar bed: oogjes dicht en snaveltjes toe, want morgenvroeg staan de dakwerkers aan de deur, en daarna op het dak... Klopper-de-klop!!

Marco Polo

Geen opmerkingen: