08 augustus 2014

Nooit te oud om te leren...

Vandaag zetten de Yellow Tigers hun eindsprint in richting een kwalificatie voor de Final Four in de World League Grand Prix 2014. Een hele uitleg en dubbel gesmeerde boterham om te zeggen dat ze bij het elitegroepje horen van 's werelds beste dames volleybalploegen. Ze moesten in Doetinchem de spits afbijten tegen die andere wereldtopper Polen. Waar iedereen een spannende match had verwacht die alle kanten uit kon werd het een simpele en meer dan overtuigende 3-0 overwinning voor de Belgische madammen van Gert Vande Broek. Nu hebben ze nog één puntje nodig om zich te plaatsen voor de finales in Polen. Morgen wacht Nederland. Om helemaal te kunnen volgen ga ik er straks nog eens de reglementen op nalezen: hoe zit dat weer met die opstellingen van libero's, wie mag tegenwoordig wat nog waar doen en vooral: winst betekent 3 punten, maar dan...?? Een mens is nooit te oud om te leren!

Om tussen een paar natte dagen door toch enig profijt te halen uit het resterende mooie weer werd er gisteren door Polo & Pola een fietstochtje naar en een wandeling door het Middelheim Openluchtmuseum ingelast. Voor de zoveelste keer zult U zeggen, en terecht. Toch is het steeds een verademing om tussen het groen die intrigerende kunstwerken te bewonderen. Hele reeksen foto's hebben hier al een plekje gevonden op diverse harde schijven. En toch neem ik nog iedere keer een of andere portrettentrekker uit de kast en geef mijn ogen de kost. Zo viel mij deze keer bij het verlaten van het park een speciale kijkhoek op in de buurt van Rik Wouters' 'Zotte Geweld'. Met wat draaien en keren, wat bukken en strekken en een beetje inzoomen kwam deze prent uit de bus...

Schoon koppel! Meteen link ik die twee aan mekaar en begrijp maar al te goed waarom die van heer Wouters zo'n gekke sprongen maakt. Het Torso van de hand van Arthur Dupon mag er zeker zijn en lijkt naast het uitstralen van heel wat viriliteit ook de nodige uitdacht te besteden aan de welgevormde achterkant van die geweldige dame voor hem. Dus heeft ook heer Polo zijn ogen de kost gegeven en wederom - niettegenstaande zijn gevorderde leeftijd - iets bijgeleerd: ik heb er al voor minder weten zot worden...!!


Ook om zot van te worden is de klucht die in Genk wordt opgevoerd omtrent de positie van T1 bij de plaatselijke sjottersclub. Eerst werd er met een zelfs voor het voetbalwereldje ongekende snelheid van handelen een einde gemaakt aan het contract van Emilio Ferreira. Die had waarschijnlijk nog geluk dat hij de hele eerste competitiematch op de bank mocht uitzitten. Maar kom, tot daar aan toe. Dan moest uitgekeken worden naar een vervanger. Weet U nog wie daar zo'n drie jaar geleden iedereen een neus zette, geen oren had naar voorstellen, al evenmin zijn gemaakte afspraken nakwam, alle morele waardigheid en verantwoordelijkheid aan zijn laars lapte en voor een heleboel oliedollars koos in Abu Dhabi?

Juist. 'Frankie' Vercauteren. De enige afspraken die hij bij zijn vorige passage in de Ford-regio nakwam waren volgens intimi die het kunnen weten en dus als welingelichte bron naar voor worden geschoven... de afspraakjes met de vrouw van de voorzitter.  Verder denk ik dat ze bij Genk uitkijken naar een snelle oplossing middels een daverend schokeffect en dat dit vrij duidelijk om korte termijnplanning gaat. Rustige standvastigheid en opbouw moet je met Vercauteren niet verwachten: na Leekens moet hij zowat de minst betrouwbare en snelst van club wisselende coach zijn uit de Belgische voetbalgilde. Sinds hij in 2005 als headcoach aan de slag ging wordt dit zijn negende opdracht in 10 seizoenen: Anderlecht, Duivels assistent, poten gezaagd en head-coach na Vandereycken, KRC Genk, Al-Jazira Club, Sporting Lissabon, KV Mechelen, Sovetov Samara, en nu opnieuw Genk...? Steeds voor het geld, maar dat wil hij niet gezegd hebben.
Een pluspunt zou zijn dat hij vertrouwd is met de competitie hier te lande (en dus weet dat het allemaal niet veel voorstelt!) én dat hij het huis kent. Als ze daarop gokken dan is de president gewaarschuwd: zou Frankie het lef hebben om ten tweede male met madame in de koffer te duiken? "Een mens is nooit te oud om te leren!" kraaide de haan, maar dat was dan wel voor de derde keer!

Marco Polo

Geen opmerkingen: