01 juli 2014

From D-Day to DDD-Day...

Zou het kunnen dat de enige echte zomervakantie vandaag begonnen is? Mooi weer, relaxen en wat rust inbouwen om de nodige energie bij te tanken voor een probleemloze zomer. Zo mag ik het hopen. Toch hebben enkele mensen hun uiterste best gedaan om mij vandaag een lui wammes-schuldgevoel aan te naaien. De schrijnwerker die na de Pinksterstorm stante pede in de bres sprong om de gehavende dakkoepel te komen afdekken en het huis te vrijwaren van enige waterschade had eindelijk zijn bestelling mogen ophalen en heeft vanmorgen een nieuwe kroon op het werk geplaatst. Dank voor de snelle interventie en de keurige afwerking. We zijn er weer klaar voor, of toch gedeeltelijk. Op de nieuwe dakbedekking is het allicht nog even wachten.

Ondertussen waren ook de klussende sanitairmannen aanwezig om in de eindfase en afwerking van de te renoveren douchekamer te voorzien. Het heeft heel wat voeten in de Hobokense Polderaarde gehad voor alle klussen geklaard waren, maar nu is het zover. Ze hebben er vandaag nog een ultieme lap op gegeven en dus kan Uw dienaar vanaf morgen weer netjes en hygiënisch verantwoord plaatsnemen aan het klavier. Dat gaat deugd doen.

Als nu ook die Rode Duivels van ons zich vanavond aan de afspraak houden en het voetbalteam USA een poepje laten ruiken, dan mogen we in dit geval voor 1 juli spreken van een driedubbele D-Day: een DDD-Day. Het is nog maar net zes uur en het dagelijkse straatleven begint zo langzaam aan stil te vallen. Wat gaat dat straks worden als dé match begint? 't Zal voor de buren het moment zijn om de landsgrenzen over te steken en het kleine landje aan de Noordzee te bezetten. Leg vooral de Ricola-kruidenpastilles maar gereed. Zij die niet voor de buis zitten kunnen dan dubbel gelukkig in hun blote kont over straat lopen. Geen kat gaat het merken...

Marco Polo

Geen opmerkingen: