16 mei 2014

Even lek gereden, maar snel weer verder...

Vandaag tap ik, om duidelijk voor de hand liggende redenen, nog eens uit het aller persoonlijkste vaatje. Heer Polo heeft in de meest uiteenlopende situaties en omstandigheden steeds voor ogen gehad dat naast deelnemen aan het gebeuren niet alleen deftig presteren en eventueel winnen maar vooral ook prettig bezig zijn belangrijk is. En daar gaat het deze keer om. Hoewel ik tijdens de lopende fotografiecursus heel wat nuttige oefenstof te verwerken kreeg en mij daar ook volledig heb voor ingezet bleef de voldoening uit en was er van spelvreugde steeds minder sprake. Waar in een vorige reeks op Sint Andries het door de lesgever opgewekte enthousiasme met moeite te temperen was bleken die positieve benadering en de daaraan gekoppelde resultaten nu niet te bestaan. No chemistry. Nu ja, dan gaat het ook niet echt van harte bij mij en dus keek ik al enkele weken uit naar een haag waar ik kap en pij overheen kon smijten. Toevallig kwam ik onlangs Maarten tegen, en dat was ook een optie: met een gevoel van opluchting heb ik hem mijn pijp overhandigd. En dat was dat.
Geboren voor het geluk, of gewoon gelukkig geboren, maar quasi gelijktijdig was daar een positieve ervaring die een kleine kettingreactie op gang bracht...

Enkele van mijn foto's haalden de selectie voor het coStA Impressies-bundeltje, daaraan werd poëzie gekoppeld, de dichter in kwestie nam contact om de foto's op zijn blog te posten, via zijn website ontdek ik zijn werk en nog veel meer. Et c'est parti! Het werkt aanstekelijk, hij en ik werden wederzijds getriggerd door mekaars werk en wie weet waarheen dat mij nog kan leiden?
Het leverde van mijnentwege alvast een poging tot poëtische verwelkoming op aan zijn adres:

eergisteren werd mij duidelijk
dat ik met fotobeelden
alleen niet verder kom
wel dichter
welkom dichter

De ontgoocheling om het voorbije afhaken krijgt geen kans om lang te blijven hangen. Daar is geen tijd voor. Een fietsdrager voor twee achterop de auto en samen met La Pola de nabije wijde wereld gaan verkennen: fietsen in het Scheldeland en langs de beemden van Rupel, Dijle en Zenne. Daarna een biertje, verDuveld lekker...

Marco Polo

1 opmerking:

bert deben zei

en ondertussen staan jouw inspirerende foto's, samen met het gedicht, nu ook op mijn blog:
http://bertdeben.blogspot.nl/2014/05/de-nacht-van-sint-andries.html

met dank voor de aangename samenwerking en kennismaking en inderdaad: prettig bezig kunnen zijn geeft meer voldoening in elke vorm van kunst (en in het leven tout court ...)