30 maart 2014

Les excuses sont faites...

Tweetact- , viertact- , benzine- , diesel- , gas- , electro- , wankel-... het maakt allemaal niet uit: noem mij een motor en ik trek hem met alle plezier op gang om een volgende blogske in de steigers te zetten en binnen een aanvaardbare termijn af te leveren. Niet dat er zovelen op zitten te wachten,  wat blijkt uit de sterk teruglopende lees- en/of bezoekcijfers op dit Mededelingenbord. Wellicht mag ik hopen en mijzelf wijsmaken dat het mooie maart-weer er voor iets tussen zit, maar ik moet dringend weer aan wat klantenbinding gaan doen. Vooruit met de geitenbok: de stal uit, de wei in, de geit op en het paard over... getild. Verzachtende omstandigheden:
  1. Ook heer Polo moest zich de afgelopen weken neerleggen bij de meteorologische hoogconjunctuur en zijn strooien hoed uithalen...
  2. Wegens de aanhoudend bijkomende werkdruk, mij opgelegd door een van geen wijken willen wetende docente in de fotografiecursus,  ontbreekt af en toe de frisse poef om er nog een tekstuele lap op te geven...
  3. Het nieuwe Mac-speelgoed, in combinatie met een nog nieuwer en ter vervanging van een vorig aangeboden Apple-TV exemplaar, slorpt veel van mijn aandacht op en doet mij nog te dikwijls van de hak op de tak, van de os naar de ezel, van jut naar jeir,  van Nietzsche naar Schopenhauer en van de ene op de andere gedachte hinken. 
Zolang ik maar niet van de regen in de drop terecht kom, in niet meer dan zeven sloten tegelijk loop en middels een op oneindig gefocuste blik mijn verstandelijk zero onder controle weet te houden is er geen vuiltje aan de Polderlucht en al helemaal geen man over boord. Het gaat een beetje op 'twijfeltwisten' lijken, zoals een luisteraar van Hautekiet deze week kwam te vertellen. Jan was in alle staten, blij als een kind en Happy als Pharrell Williams... omdat er nog eens een mooi nieuw woord uit de pijplijn kwam. Twijfeltwisten: niet weten of je elkaar links of rechts gaat kruisen op het voetpad, dan maar links, neen... toch maar even wachten, snel kijken, links niet, toch rechts en dan bijna botsen. Een en al twijfel. Jan had het niet meer, want in zijn afsluiter kwam direct daarna de melding dat Obama op weg was naar Waregem om hulde te betuigen aan de oorlogsslochtaffers uit WO I. JH in de accidentele uitspraakfout: slochtaffer van zijn eigen taalpurisme?

Bedankt Jan, de onbekende luisteraar wiens naam mij even ontschiet en meneer Obama: met z'n drieën waren jullie goed voor een aangenaam moment tussen Polo's midweekse beslommeringen.  Ongetwijfeld voor herhaling vatbaar.

Marco Polo

3 opmerkingen:

peterpignans zei

Wat las ik net ? Mac en Apple ? Welcome to the club !

Marrek O'Polo zei

Yep. Dan kan ik met vragen wellicht ook bij jou terecht...

Anoniem zei

Welkom bij het clubje Mac-gebruikers. "Den deze" is het al een jaar of twintig.

De noenkel