17 januari 2014

All night long...

Zou het kunnen dat ik bij het afsluiten van mijn vorige bijdrage toch zwaar in de fout ben gegaan? Pasen in zicht!? Als ik zo om mij heen kijk blijkt dat er serieuze inspanningen worden geleverd om dat nog een behoorlijk eind voor ons uit te schuiven. Geen kat die nog enige interesse betoont, geen levende ziel op straat, maar toch branden de lichtjes alsof de festiviteiten nog volop aan de gang zijn. De Iden van januari liggen achter ons, de driekoningen zijn al terug naar huis vertrokken, we verloren al minstens een maandag, maar nog steeds blijven de gemeentebesturen en hun feestcommitees halsstarrig volhouden en geloven dat ze de sfeer er nog wat moeten/kunnen inhouden. Zou het iets te maken hebben met te grote budgetten? Of met overmoed? In tijden van licht ontluikend herstel en aarzelende wederopstanding(sic) kunnen we de centen evengoed aan de feestverlichting spenderen denken ze hier in de buurt, en dit is het resultaat...

 
Overdag is het er al niet superdruk, maar 's avonds is het helemaal een kille bedoening. Feestverlichting of niet! En zeggen dat die Kapelstraat ooit een bruisende winkelzone is geweest. Met de typisch Antwerpse zin voor de-relativering werd het 'in den tijd' door de lokale middenstand in een adem vernoemd met de Abdijstraat, en als het even kon ook nog met de Meir. Dat die episode heel ver achter ons ligt hoeft geen betoog, hoewel de huidige sterrenparade dag na dag al zes weken lang de hele nacht door andere illusies schijnt te voeden. Tegen beter weten in.

 
Op de Bist in Wilrijk hebben ze natuurlijk net iets meer recht en reden om de feeërieke tour op te gaan, met  vlakbij een goed draaiend winkelcentrum en duizenden passanten elke dag. Maar even goed: ook daar zijn ze al een eind in januari en mogen volgens Polo & Co de lichtjes uit. Hoewel, een feestelijk versierd basketpleintje... dat moet kunnen: all night long!!!

Marco Polo

Geen opmerkingen: