24 november 2013

Suid-Afrika 2013 'Pierre sy reëls in beeld'

Gisteren kwam er via e-mail een blog-reactie binnen van de heer Vermeulen, U weet wel: de beste gids van Suid-Afrika. Hij heeft er weer een tour opzitten en had dus even de tijd genomen om de laatste Marco Polo-bijdrage te lezen. Met een fijne waarderingsuiting als gevolg. Baie dankie, Pierre! Dit geeft mij de gelegenheid om even stil te staan bij wat hij ons aldaar de eerste dag in het busje als dé 'toeristenregels' van Suid-Afrika heeft aangereikt. Ik wist niet wat ik hoorde.

Reël 1: Die enigste ding wat jy kan neem in Suid-Afrika is fotos.

Bovenstaande  prent, geschoten door Eddy J. getuigt van het feit dat Uw schrijvende dienaar zich daar inderdaad ook als actief portrettentrekker heeft gedragen. Baie goeie punten, nie!!?

Reël 2: Die enigste ding wat jy kan agterlaat in Suid-Afrika is voetspore, en niks meer as dat.

Heer Polo heeft daartoe zijn 'stinkende best' gedaan, maar dan zijn er in onze Blauwe Vogel-groep duidelijk enkele die méér dan dat hebben achtergelaten! Ik kon er niet omheen om bovenstaand beeld daarvan vast te leggen in een pixelmatig opgebouwde bewijsvorm. Zoiets kan tellen, niet...?!

Misschien heb ik die twee regels enigermate en in aangepaste vorm kunnen combineren met elkaar: bij de close-up die ik nam van Georges heb ik ook een reflectie van mezelf genomen in zijn oogbol. 't Is dan wel geen 'footprint' die ik achterliet, ik maak er met dezelfde letters zeker een 'fotoprint' van...

Marco Polo

Geen opmerkingen: