08 juni 2012

TOO FAR, TOO CLOSE...

Voor Uw nederige dienaar was het gisteren 'way too far': de overzichtstentoonstelling van Chantal Akerman's werk in het M HKA mocht dan al ruim binnen mijn fietsradius liggen, mijn inzicht in de filmische installatiekunst is te beperkt om als dusdanig van zo'n expositie te kunnen genieten. Toch weer iets bijgeleerd, en deze keer meer over mezelf en mijn beperktheden dan over het onderwerp van mijn museumbezoek. Ondertussen draaide de Sinksenfoor op volle toeren en verliep de fietstocht naar en van het Antwerpse Zuid tussen de buien door. In de eenvoud van het leven zitten vaak mooie dingen verscholen. Da's dan weer dichter bij het werk van madame Akerman dan ik kan vermoeden, hoewel veel luchtiger van toon...

Zoals beloofd in de vorige bijdrage blijf ik een oogje houden op de Lijn-activiteiten aan de nieuwe bushalte in Polderstad. Blijkbaar wordt deze blog ook gevolgd door zij die voor de organisatie van ons publiek reizigersvervoer instaan. Als reactie op de vermelding alhier van het randoverschrijdend standje van 'den 140' eerder deze week werd de daartoe vermoedelijk aanleiding gevende naaktposter van 'la Knuts' uit het reclamebord verwijderd. Een bocht van 180 graden, en de chauffeur van 'den 141' had het meteen begrepen: "Hiervoor zet zelfs ik mij behoorlijk aan de kant...". Van een ingrijpende wissel gesproken, en met onmiddellijk resultaat!

Verder hoorde ik de voorbije dagen de wind behoorlijk door de bomen waaien, genoot ik mét Luigi en tér gelegenheid van een uitgesteld kwartaals evaluatiemoment van een lekkere maaltijd in 't Hof ter Molen, moest deel één van de ligusterhaag omheen mijn habitat er in een dwingende snoeibeurt aan geloven, miste ik daarbij op slechts enkele centimeters een met vijf eieren gevuld merelnest, wordt er aldaar ondertussen gewoon verder gebroed, staat de homeo klaar en Uw dienaar op scherp om in onderlinge combinatie het EK 2012 voetbal door te spartelen, en word ik stilaan wild van de NBA-eindfase. Met dank aan Bram, Anke en Lat-Dior voor het gebruik van zijn login.
Om dit alles te verwerken, duikt heer Polo zo dadelijk de sauna in: daar blaas ik dan warm en koud, net zo snel en wisselend als de huidige weersomstandigheden veranderen. Oh ja, en volgende keer is 'den 13' aan de beurt. Ik vraag mij af waar die gaat staan: te ver of te dicht...?

Marco Polo

Geen opmerkingen: