06 mei 2011

Helemaal van slag...

Na de vorige bijdrage heeft een temporaire verslaving aan fysiek nietsdoen nu blijkbaar ook mijn schrijvend vermogen aangetast. Hoewel daar niet zoveel aan gelegen is en nog minder mee verloren gaat, beschouw ik dit verschijnsel toch als een bijkomend teken aan de degradatiewand. De ouwe Polo moest de voorbije dagen wel klaar staan voor vanalles en nog wat, maar dàt mag geen excuus zijn voor wéér een literair-productieve terugval en een dreigend writersblock. Noem mij maar een slachtoffer van de voorzomer die nu reeds een hele maand over onze contreien heerst en die mijn fysieke en mentale paraatheid tot een eerder mediterraan niveau reduceert. De voorbereidingswerken rond de terugkeer en ontvangst van Anke én het bijhorende feestje hebben bovendien behoorlijk diep in het ouwe krijgersvlees gehakt.
Het was niet niks om snel-snel zo'n 3 x 5 affiche klaar te krijgen en op te hangen. Met de hulp van ons Pola werd er een kunstzinnige draai aan gegeven middels fraaie afbeeldingen van de drie prijzen, terwijl de forse armen van zoon Bram goed van pas kwamen bij de installatie van het geheel aan onze voorgevel.

Ondertussen was Uw schilderende dienaar behoorlijk onder invloed van verf- en spiritusdampen geraakt en dus minder presentabel dan normaal gesproken van hem verwacht mag worden. ATV-anker Sven Van den Abbeele heeft dat mooi opgelost door Uw dienaar enkel en alleen in schimmige achtergrondbeelden op te voeren in zijn voor de rest uitermate geslaagd portret van "Ons Klein" (vanaf nu altijd met hoofdletters!!) in zijn donderdagse Hangar Sport.
Het feestje mocht er zijn en al wie erbij was kan dat beamen: familie, vrienden en bekenden waren aanwezig om tot laat in de avond hulde te brengen aan onze kampioen. De volgende ochtend stond heer Polo al heel vroeg de pelouse te sproeien opdat Manolo aansluitend en ongehinderd zijn geprogram- meerd maaiwerk zou kunnen verrichten. Maar zie, ook mijn lieve legale gastarbeider heeft last van de hectische circumstansies waaronder momenteel ons leven verloopt.
Zijn werkschema had ten gevolge van de speciale woensdag- avondsessie een deuk gekregen en dat speelde hem uitermate parten bij de heropstart van de werkzaamheden. Voor mij een schrale troost: Marco en Manolo, allebei compleet van slag...

Marco Polo

1 opmerking:

peterpignans zei

Enige remedie ofte medicijn gewenst ? Wend de blikken naar Moortgat en laat deze kelk niet aan u voorbijgaan! Manolo zal na een pauze van een etmaal vanzelf weer wel zijn draai vinden !
En wat betreft de reportage van "Ons Anke" - alle lof ! Bedankt jullie allen en "A votre bonne Santé" !