18 april 2011

Onterechte kritiek...

Met de idee van recht op vrije meningsuiting in hun achterhoofd en daarmee mikkend op de bloemenhof van de zelfverklaard kritisch ingestelde journalistiek, hebben de heren Smagghe (Touring) en Matienko (VAB) vandaag aardig wat commentaar en kritiek gespuid op de organisatie van de Antwerp 10 Miles & Marathon. Zo zou er te weinig rekening gehouden zijn met de verkeerssituatie en de trafficale bereikbaarheid van de Koekenstad. Teveel mensen zouden te lang in de file gestaan hebben bij de doortochten van de Waasland- en de Kennedytunnel. Mag ik de bollebozen van Touring en VAB er "en passant" toch op wijzen dat die files er zowat elke dag staan om structurele redenen, omdat een of ander vrachtwagencowboy zijn zoveel-tonner tegen een brugpijler of in een wachtende rij auto's heeft geboord of gewoon omdat het enkele uren stevig regent. Er is altijd wel iets wat misloopt in de Antwerpse automobiele circulatie: in de ochtend, in de avond en zelfs op zondag. Deze keer wezen alle vingers, of toch minstens twee, in de richting van die vermaledijde loopwedstrijd die zonodig het zondagverkeer moest blokkeren. Laat mij nu beelden hebben, of toch minstens één, waaruit mag blijken dat de organisatie alles in het werk heeft gesteld om de marathon op ordentelijke wijze te laten verlopen.

Lopers waren voorzien van verkeersmatig gestuurde berichten die andere deelnemers moesten helpen om op verantwoorde wijze hun loopgedrag aan te passen aan de omstandigheden, en daarnaast waren er ook goed herkenbare verkeersbegeleiders die door het AMPD (Antwerp Marathon Police Department) werden ingezet om voortdurend bijstand te verlenen wanneer er zich verkeersgerelateerde problemen zouden voordoen.
Wat mij betreft moet er geen verantwoordelijkheid afgeschoven worden op de Antwerp Marathon voor het desastreuze verkeersinfarct van afgelopen zondag, maar zijn het de autobestuurders zelf die voor de problemen hebben gezorgd.
Blijf nu eens in die luie zetel thuis zitten, kijk naar een of andere koers zoals ge steeds doet in het voorjaar of rijd uw gras af terwijl er een klassieker passeert, maar kom niet naar Antwerpen op de dag van de Marathon & 10 Miles. Hebben Smagghe & Matienko er al eens bij stil gestaan hoe het er op zo'n dagen aan toe gaat in New York, Londen, Parijs, Berlijn? En daar heb ik nog nooit een Traffic Coach gezien...

Marco Polo

2 opmerkingen:

peterpignans zei

Gelijk heb je , Marrek, en dus krijg je het ook ! Leve de fietsers en de voetgangers, lopers, rollers en skaters ! En zo nu en dan eens de motor op, die neemt ook veel minder plaats in dan de auto ... ;-))

pericles zei

't Is duidelijk dat het gezond verstand bij de twee heren (T en V) ontbreekt. En als men dan nog kan uithalen naar een sportaktiviteit is dat mooi meegenomen. Waarin een klein land nog kleiner kan zijn.
Dat 3,5 en meer-tonners in de week het leven van iedereen in gevaar brengen, dat zal voor die heren een zorg wezen: zij zitten toch mooi achter hun bureeltjes. Zoals de politiekers die niet in die files moeten staan. Want die krijgen dan assistentie van de "zwaantjes" om vlug-vlug iedereen opzij te duwen.
Overschot van gelijk Marrek. Misschien zijn ze ook jaloers omdat wij nog van dat "bewegen" kunnen genieten.