29 april 2011

Drie verse vijgen...

Na een hoogzomerende paasvakantie zijn we terug in normaal Belgisch voorjaarsweer terecht gekomen. Begin deze week was nog meer dan oké, maar vanaf woensdag kregen we (eindelijk) weer wat hemelwater over de Polder. De natuur, en in het biezonder het recent aangelegde en dus nagelnieuwe grasmattentapijt omheen Casa Polo, verademde hoorbaar. Een zucht van opluchting ontsnapte ook aan Pola & Polo's lippen bij deze eerste natuurlijke bewatering waardoor zij voor een keer de tuinslang en bijhorende sproeisystemen aan de kant konden laten. Weeral wat tijd gewonnen en drinkwater gespaard. Manolo, van zijn kant, laat het niet aan zijn robotmatig hart komen, en maait onverdroten verder om onze pelouse op schone lengte te houden. Wie wel last had van de weeromslag was de anders zo betrouwbare en bedrijfszekere website van de Bodemkundige Dienst van België. Een ganse dag lang kreeg ik geen zinnig advies uit deze nochtans professionele en alom gewaardeerde raadgever. Lang heeft deze panne gelukkig niet geduurd, want zoals U ondertussen wellicht zelf hebt kunnen vaststellen zijn er opnieuw voorspellingen en mag U dit komende weekend naast enige kans op neerslag ook rekenen op hoge temperaturen voor de tijd van het jaar...
Tot zover het weer. Of toch... : ook op school zijn we er "weer" aan begonnen. Het derde trimester stelt in wezen niet veel meer voor: zoals steeds zit het "weer" vol met uitstappen, vrije maandagen, schoolfeesten en een heuse opendeurdag. Het zal "weer" snel voorbij zijn, en deze keer is er geen weg terug. Het is mijn laatste derde trimester, ik ga er nog eens voor en wil er volop van genieten. Mijn leerlingen, toch zij die tot de lezerspopulatie van dit bloggewrocht behoren, zijn bij deze verwittigd! En daarna is 't vakantie...

Aangezien de nationale sportmedia het liever hebben over een portugese voetbalploeg die enkele potten maakt tijdens een eindrondematch in de derde Europese bekercompetitie moet heer Polo alhier "weer" zelf tot een eigengereide actie overgaan, houdende een meer dan verdiende en dus allerurgentste persmededeling:
" Gisteravond speelde "ons klein", die ondertussen uitgegroeid is tot een "grote madame", met haar Salamantese collega's in en tegen Valencia de tweede wedstrijd in de finale van de play-offs voor de Spaanse titel. Stevige pot basket die oververdiend werd gewonnen door Anke & Co. 85 - 90, en... kampioen ! What a season: SuperCopa, EuroleagueCup en Campeonas de Liga 2010-2011 !!!
TRIPLE de ANKE DE MONDT
(Er zijn er voor minder Sportvrouw van het Jaar geworden.)"
Hier moet heer Polo even van bekomen...

Marco Polo

2 opmerkingen:

peterpignans zei

Bekomen bij een koude Duvel wordt je hierbij voorgeschreven. Dit medicijn is versterkend en geeft je gemoed wat rust, zelfs in het vooruitzicht van een overvolle derde trimester !
En dat Anke alle lof verdient, dat wist je al !

pericles zei

Enige ontroering maakt zich van mij meester bij het lezen de 'Triple de SalamAnke'. Zou het helpen als in een brief schrijf naar verantwoordelijken van de keuzecommissie sportvrouw van het jaar? We kunnen dit wellicht evalueren in een kortstondige vergadering? Eén van de komende vrijdagen? Om alzo tot een gemeenschappelijk standpunt te kunnen komen? In dit land beter bekend als "consensus".
En tot slot van het prachtige baskettriptiek: proficiat Anke.