17 mei 2010

Meer moet dat niet zijn...

Hoewel het erop lijkt dat de tijd dezer dagen even stil staat, tikt de klok toch onherroepelijk verder...
Ik heb net als de meesten onder U, en dientengevolge laat ik Tantan even buiten beschouwing, een lang weekend achter de rug. Een heel lang weekend zelfs. Maar zoals U allen, Tantan incluis, ondertussen wel weet is dat voor mij al geruime tijd niks biezonders meer. Ik moet er gewoon doorheen. Geen vijven noch zessen, geen koetjes noch kalveren, geen "Och God!" noch "Och Heere!": gewoon recht-toe recht-aan vijf dagen "congé payé"!
Mijn voordeel is dat ik na enkele jaren super-parttime gewend ben geraakt aan en mij gehard heb tegen het weder-oppik-effect van de draad na zo'n uitgebreid en zich wekelijks herhalend reces.
In tegenstelling tot zovelen die vandaag een punt plaatsten achter hun ruim overbrugde weekend en met lome benen weer de werkvloer betraden heb ik mij als naar gewoonte fris en monter ten Pito-tonele gepresenteerd. De weersverbetering heeft mij bovendien gestimuleerd om er weer vol voor te gaan: speerwerpen en hordenlopen op de tartanbaan van Stabroek. Meer moet dat niet zijn...

Positief nieuws bereikte mij tijdens dit weekend vanuit het verre Nieuwmoer: mijn goede vriend en Pauselijke Kameraad Aloysius heeft zich wederom aan het bloggen gezet.

Na iets minder dan een half jaar stilzwijgen heeft Hij het klavier opnieuw beroerd en Zijn volgelingen toegeschreven. Hoewel Hij bij dit wederoptreden Zichzelve met Secundus benoemt, herken ik in Zijn waanzinnig wervelende woordenvloed zonder enig probleem de oude Primus. Heb dank Heer Aloysius, voor deze nieuwe bul. Hopelijk mogen wij weer bij regelmaat van Uw schrijfsels genieten. Meer moet dat niet zijn...

Het Belgisch voetbalseizoen is tijdens het voorbije weekend afgerond: bekerwinst voor Gent en nog een Europees ticket voor Genk. Twee ploegen content, en iedereen even met vakantie.
Meer moet dat niet zijn...

Marco Polo

1 opmerking:

aloysiusprimus zei

Zoals steeds vormt je blog een woordenvloed vermengd met uitzonderlijke beelden. Je zet je laatste maand les tijdens dit schooljaar tevens in met een risicovolle educatie achter het Stabroeks gemeentehuis. Dank, bijzondere vriend.