01 mei 2010

Klussen, koken en (geni)eten...

Na een maand lang aprils blauw en wolkenloze luchten kregen we vandaag alle soorten hemelgrijs om deze eerste mei te vieren.
U weet wel, "Het Feest van de Arbeid", de dag waarop niemand werkt maar iedereen klust. Om deze traditie in stand te houden hebben Polo & Pola een Ikea-constructievoormiddag ingelast. Gisteren hebben we voor de polyvalente ruimte in onze eigenste Graspolderlaan 6 (fitness-, logeer-, bureel- en speelkamer) een nieuwe slaapbank aangekocht. Ikea biedt veel keuze in modellen, in materialen én in combinatiemogelijkheden met verschillende matraskwaliteiten. Wat voor- en nadelen tegen elkaar afwegen, de ruimte- en plaatsingsmogelijkheden bekijken en zonder dralen de kogel dwars door de kerk: BEDDINGE RESMO 3-zits slaapbank met GENARP RODE overtrek.

Vandaag hebben wij dan geheel Ikea-matig en volgens de aangegeven instructies al de verschillende onderdelen tot een degelijk 2 persoons logeerbed geassembleerd.

Op voorgaande compilatie ziet U dat ook La Pola het kluswerk niet schuwt. Met vaste hand volbrengt zij de opgelegde taken en aldus zijn de eenden eraan voor de moeite en waren het de vereende krachten die het hebben gehaald. Het geheel staat nu prachtig te wezen in een hoek van de kamer en te wachten op de eerste logés. Wie zin heeft in een B & B ten huize Polo kan een inschrijvings- formulier aanvragen en zijn of haar datumkeuze vastleggen en bekendmaken per kerende e-mail.
Ik kan U meteen van een prangende onzekerheid verlossen betreffende de plaatselijke keuken en daaruit voortvloeiende realisaties. Menigeen was verwonderd over het feit dat ik er tijdens mijn zonnebanksessies zo goed bleef uitzien (of was het: "begon uit te zien...") en bovendien de strakke lichaamslijn wat beter in het vizier kreeg. Gezonde voeding is daarvan de oorzaak. De maaltijden worden hier met liefde en toewijding bereid door
La Pola haarzelve, en de gezonde recepten komen tegenwoordig en bij regelmaat uit de laatste publicatie van madame Synergie, Sonja Kimpen...

Zo ziet U maar: gezond kan ook lekker, en lekker mag ook mooi zijn. In het boek én in de keuken, da's dubbel genieten!
Mooi is ook deze poster, bekend als Tennis Girl...

Weet U het nog? Heeft hij de muur van Uw studentenkamer gesierd of hebt U er ook een of andere cursus mee "gekaft"?
De foto is gemaakt door de onlangs overleden Martin Elliot.
In september 1976 liet hij zijn toenmalig vriendinnetje van de kunstacademie poseren voor dit, in die tijd, suggestieve hotshot.
De prent was ongelooflijk populair, en na de "kop" van Che Guevara de meest verkochte poster aller tijden. Enkel en alleen van de auteursrechten werd Elliot stinkend rijk en heeft er nog bijna 34 jaar heel riant van kunnen leven, tot hij op 24 maart 2010 zijn "Emmentaler" ergens in Zwitserland heeft gelaten.
Veel werk heeft hij aan die foto niet gehad, maar geld des te meer.
Daar heeft hij van genoten, en wij van haar billen...

Marco Polo

2 opmerkingen:

peterpignans zei

Zelfs voor die kamer zonder zo'n poster zal ik maar eens een reservatie in m'n achterhoofd houden. ;-)

spaghetti zei

Proficiat voor La Pola. Blijkbaar weet ze wel raad met al haar vrije tijd waarover ze nu beschikt.