02 maart 2010

Nieuwe lente, nieuwe mode...

Zit er dan toch nog enige regelmaat in het weerkundig gebeuren? Nadat een asgrauwe en superkoude februari-maand eindigde met een uitloper van de vooral in West-Frankrijk desastreuse voorjaarsstorm Xynthia, startte maart in meteorologische overdrive. Gisteren en vandaag liep ik mijn Stabroekse joggings onder een stralend blauwe hemel. Vandaag iets frisser, maar met weinig wind en ideaal om al lopend de conditie op peil te houden. We waren bijna vergeten hoe de zon eruit ziet, en vooral hoe zonneschijn voelt op je huid. Hoe lang het gaat duren is moeilijk in te schatten, aangezien onze weermannen en -vrouwen weeral over vriestemperaturen spreken en voor het einde van de week ... sneeuw voorspellen!! Maar wat we meepikken hebben we gehad: naar buiten dus, en genieten van het mooie weer!!

In Milaan hebben ze niet gewacht op die nieuwe lente om de modecollecties voor het volgende najaar te showen. Die Italianen zijn er weer snel bij. Opmerkelijk is deze keer dat er een voor ons zeer herkenbare inbreng is bij de accessoires...

Belgische frieten zorgen voor kleurige accenten bij de grijze en andere wintergetinte ontwerpen van Pucci, Gucci, Armani en Versace: "En... mag er zout op, mijnheer??"
Onvoorstelbaar...

Marco Polo

Geen opmerkingen: