18 maart 2010

Dit had U nog tegoed...

Het is lang geleden dat Marco Polo nog eens zijn licht, al ware het in de vorm van een kleine spaarlamp, liet schijnen over onze vaderlandse politiek. Niet echt vreemd en nog minder onrustwekkend moet U allicht gedacht hebben: nu minder dan 1 op 5 van de Belgen nog een goed oog heeft op onze politici is de kans groot dat heer Polo tot de 4 andere behoort en zijn tijd niet wil verspillen aan hopeloze onnozelheden.
Goed nieuws is er inderdaad zelden te rapen en de berichtgeving omtrent gestelde doelen en te verwezenlijken plannen is kleurloos en niet echt hoopgevend. "'t Vet is van de soep" of zoals ze in de Vloanders zeggen: " 't Schoap es de preut af!!"
Om dat alles nog eens extra in de verf te zetten hebben onze Waalse broeders Michel Daerden en kunnen wij terugvallen op Pieter "Crembo" De Crem.

Deze laatste slaagt er wonderwel in om niets, maar dan ook niets op een deftige manier aan te pakken. Allez, de zwartjes uit dé Congo uitnodigen voor een feestje in Brussel. Dat is in 1958 al eens gebeurd, en zie wat er twee later later van gekomen is. Nu zou het bovendien gaan om een keurgroep moordlustige, stelende en in verkrachting gespecialiseerde militairen: Crembo op z'n best!!
Ze mogen hem eigenlijk niet meer alleen op pad sturen.
Onder de hoede van straathoekwerker Michel "Gainsbourg" Daerden zou nog net kunnen...

Op deze achttiende maart, tussen St-Patricksday en vaderkesdag, gun ik U nog een blik op...

... mijn loop- en fietsdagboek, en meer bepaald een overzicht van de voorbij zes en een halve weken. Om fit en monter de bestralingsreeks door te komen moest ik af en toe een tandje bijsteken. De som van al die inspanningen staat hierboven.
Om mezelf te belonen voor al dat labeur en als motivatie om op de ingeslagen weg verder te gaan heb ik mij een paar nieuwe loopschoenen aangeschaft: deze keer geen Nike Pegasus, maar voor de verandering de Asics Gel-Virage.
Voor de foto wilden oud en nieuw nog wel eens samen poseren.

Dit dubbelportret had U nog tegoed!

Marco Polo

Geen opmerkingen: