15 maart 2010

Ajax - PSV

Eindelijk was het weer eens zover: een regelrechte topmatch in de Amsterdam ArenA. Deze keer tussen Ajax en PSV, momenteel en respectievelijk derde en tweede in de Holland Casino Eredivisie. Drie maanden geleden leek alles uitverkocht, maar plots waren er weer tickets beschikbaar op het internet. Voor € 200 kon je er in! Dat vond ik behoorlijk veel geld voor een potje kikkerlandvoetbal en dus was er van bestellen geen sprake. Toch keerde ik zaterdag-ochtend de neus van mijn donkerblauwe Opél (volgens Peeters-Leterme)/Opel (volgens de rest van het land) richting Belgisch-Nederlandse grens, stak die over bij Meer en zette vervolgens koers naar de geboorteplaats van Bertus Aafjes en vele andere bekende Nederlanders, Amsterdam.
Deze trip kwam niet ongelegen, zeg maar net op het goede moment, want enkele weken geleden hadden we met Polo Junior afgesproken om er nog eens een Mokummer weekend van te maken. Het heeft altijd behoorlijk wat voeten in de Hobokense polderklei om tot een gezamelijk vrij, of althans beschikbaar moment in ons beider kalenders te komen. Maar deze keer was het gelukt: op het randje van die beruchte maartse Iden.

Het werden twee dagen van veel bijbabbelen, een bitterkoude wandeling door het Vondelpark, wat slenteren door de Leidsestraat en toch maar die rode Fatboy-laptophoes kopen in de outlet, de basketbalmicrobe weer tot leven wekken middels enkele schitterende boekwerken op de salontafel bij Bram, in The American Book Center aan het Spui en later op de internet-boekensites van over de plas, en de eerste dag afsluiten met een paar uurtjes genieten in Ristorante Vasso... vlak in de buurt van de eerder genoemde boekenwinkel en wederom een aanrader!

Zondag werd het programma dan weer mooi opgedeeld.
Na het ontbijt eerst een partij Backgammon tussen moeder en zoon terwijl "der Alte" met een half oog op het scherm de eerste F1-wedstrijd in Bahrain volgde en met de resterende anderhalve aan The Book of Basketball is begonnen. Daarna op bezoek bij Shanthi: rondleiding in de nieuwe woonst van onze nieuwste familieuitbreiding, lekker kletsen bij de thee, de enige echte Kolonisten van Catan spelen en daarna een heerlijke schotel pasta van het huis. Tussendoor hadden "de mannen weten waarom" naar de samenvatting van Ajax-PSV gekeken. 4-1 ... en dik verdiend!
En wij weer de auto in en terug naar Hoboken.
Met nen dikke merci aan Shanthi en Bram voor het leuke weekend.
4-1 ... jawadde!!?

Marco Polo

1 opmerking:

b-boy zei

Ola
Leuk om te lezen. Mooi verslag. Alleen beetje late reactie van mij... :) Was inderdaad een erg leuk weekend. Doen we nog eens he!