08 februari 2010

Here we go again...

Het weekend is achter de rug en dus ga ik er weer volop tegenaan, zij het voor slechts twee luttele dagen. Daarmee zal mijn Pito-job er morgenavond weeral opzitten. Deze keer lijkt het echter iets meer de moeite dan andere weken, want ook koning winter zal voor de zoveelste keer zijn neus aan het venster steken en de temperaturen weer fors naar beneden halen.
Hij begint stilaan de eigenschappen te vertonen van een echt ouderwets koude-seizoen aangezien ook de kans op verse sneeuwbuien volgens Frank & Sabine opnieuw aanwezig is.
Zoveel als in het noordoosten van de USA, met hangmat en BBQ onder een dikke laag, hebben we niet nodig...

Da's ook niet echt noodzakelijk: hier draait alles al in de soep vanaf zo'n 10 cm sneeuw, dus... meer moet dat niet zijn!
Voor het zover is worden we vandaag en morgen eerst nog aan een periodiek smog-alarm, met bijhorende snelheidsbeperkingen op autostrades, onderworpen.

Sinds vanmorgen zes uur staan de aangepaste signalisatieborden weer langs de snelwegen. Niet elke chauffeur is op de hoogte, want op weg naar school reed bijna iedereen mij voorbij. Behalve in de file natuurlijk: die stond bij momenten muurvast op de Antwerpse ring en zorgde ervoor dat daar elkeen zich noodgedwongen wel aan de snelheidsbeperking hield. Onze dieselmotoren draaiden echter even lustig door en zorgden veel langer voor vervuiling dan wanneer we op normaal tempo naar ons werk zouden bollen. Dat is natuurlijk een onderdeel van de argumentaties die de polemiek rond dit onderwerp levend houdt. Een andere kronkel in het hele verhaal is dan weer dat de vervuiling eigenlijk niet onze schuld is, maar dat het vele fijne stof deze keer vanuit het Ruhrgebied ons landje kwam binnen gewaaid.

As den Duits zelf niet komt, dan stuur 'em wel z'n vuiligheid!! Gemakkelijkheidshalve vergeet men dan dat we hier meestal westenwind hebben, en dat die er dan voor zorgt dat de resultaten van onze pollutie naar Duitsland waaien.
Gelukkig is België maar een scheet groot, en kan den Duits er redelijk goed tegen, want anders.... In 1914 en 1940 was het al koekenbak, zonder dat we zelf iets mispeuterd hadden, wat gaat dat nu worden als Merkel & Co erachter komen dat die vuile lucht overwegend uit het Antwerpse havengebied komt?!
Laten we dat maar even in het midden en, naar het voorbeeld van Jean-Luc Dehaene, rustig afwachten tot het probleem zich werkelijk stelt om het dan wellicht veel te laat aan te pakken.
Ook een week te laat, maar dan enkel en alleen om organisa- torische redenen, zijn de Pito-pannenkoeken voor OLV-Lichtmis. Morgen, 9 februari, schuiven we weer allemaal aan om ons gesuikerd duo te verorberen in de schoolrefter .
In totaal meer dan 3000 stuks, en die worden vers gebakken.

Da's pas koekenbak !!!

Marco Polo

1 opmerking:

peterpignans zei

Watertanden gebeurt nu ! 't Is iets na twaalven, en je week-job zit er wellicht op !
Cheers !