23 februari 2010

Grensverleggend...

Na drie dagen blogstilte als postuum eerbetoon aan Dirk voel ik de drang tot schrijven weer sterker dan ooit. De momenten rond zijn afscheid en vooral de Memorial in Diest hadden net als bij eerdere gelijkaardige gebeurtenissen een zwaar inhiberende uitwerking op mijn blogprestaties. De dingen die ik toen publiceerde kwamen er pas na veel moeite, hoewel de onderwerpen op zich die moeite meer dan waard zijn. De herdenkingsdag zelf en ook de dagen erna kreeg ik geen letter "gedraft" in enig conceptontwerp, en van een publicatie was er al helemaal geen sprake. Maar nu moet ik er weer vol tegenaan en schrijf ik hier een en ander van mij af.

De volgorde speelt geen rol, hoewel de eerste prent nog eens aan Dirk "moet" gewijd worden.
Op het herdenkingskaartje kijkt hij ons heel indringend aan, een prachtig beeld dat hem weergeeft in al zijn glorie. Zo wil ik mij hem blijven herinneren: de fiere man, de rebel, de doordrijver en de volharder die genietend van een binnenpretje eenieder nog eens op het verkeerde been wil zetten. Als ik lang genoeg blijf kijken zie ik hem "een oogske pinken", of zie ik dat verkeerd...?

Deze week heb ik mijn jogginggrenzen verlegd. Sinds het beging van de bestralingen op 1 februari ben ik "back on track". Ik loop regelmatig 5 km om mijn lichaam "in shape" te houden zodat het kan weerstaan aan eventuele vermoeidheidscomplicaties. "Regelmatig" is een eufemisme, want ik liep 18 op 21.
En vanaf gisteren doe ik geen 5 maar 6km! Niet echt fantastisch, maar toch een stijging van 20%: veel beleggers zouden al direct winst nemen, zeker in deze gekke tijden...
Het is trouwens een mooi moment om deze upgrade door te voeren: ik ben in de helft van mijn "kuur". Alles verloopt tot hiertoe prima, en iedereen doet zijn of haar best opdat het zo mag blijven. Morgen ga ik weer op de fiets, regen of geen regen!

Belangrijk nieuws voor wie het aangaat: vanaf nu tot aan de zomervakantie beschik ik over nog meer vrije tijd. Nog meer??!
Ik verklaar mij nader: sinds lang spelen wij, la Pola en Polo Uw dienaar, op geregelde tijdstippen een potje Scrabble.

Meestal zijn we elkaar waard, en zeker in de lopende reeks van resultaten is een bepaald evenwicht te vinden. Echter niet meer na de laatste weken: van 3-3 eind januari zijn we geëvolueerd naar een 3-9 in mijn eigenste Poloiaanse voordeel.
Voor La Pola is daarmee de maat vol:
"Ik speel niet meer tot deze zomer!!" , wat wil zeggen dat ik
- of een nieuw Scrabble-maatje moet zoeken
(mail to
marrek51@hotmail.com)
- of aan een nieuw tijdverdrijf toe ben
- of meer tijd kan besteden aan een reeds bestaande hobby...?!

Lezen bijvoorbeeld...
De hernieuwde uitgave van Jef Geeraerts' Gangreen-cyclus.

Jef Geeraerts wordt nu 80 jaar.
In zijn eigen stijl rijmt daar maar één vers op:
En op zijn gat staat nog veel haar!!!

Of naar de cinéma...
Gisteren zag ik Gainsbourg(vie héroïque)

Genietbare biografische film over die beroemd-beruchte Franse cultfiguur. Hij kreeg ze allemaal plat, van BB over Juliette Gréco tot Jane Birkin en zovele andere maar moest het finaal toch afleggen tegen een donkerharige Française: "la Gauloise"...

Marco Polo

Geen opmerkingen: