18 februari 2010

De dooi zet in...

Na een stevige derde winterprik zette hier te lande gisteren de dooi in. Dankzij de lage temperaturen van de laatste week was de sneeuwlaag van vorige woensdag behoorlijk goed bewaard gebleven. Net lang genoeg om er nog volop van te profiteren met Joke, Wout en Witse die nog eens voor een tweedaags verblijf naar Hoboken waren afgezakt. Geheel op de valreep als het ware waagden wij ons nog een laatste keer in de Polder om van het sneeuwlandschap te genieten, en het werd een fantastische ervaring. We liepen zelfs door een laatste echte korrelsneeuwbui en de kinderen konden hun hartje ophalen met sneeuwballen gooien. Niet elke worp is raak natuurlijk, maar dat geheel ter zijde. Al dan niet spontaan werd er geposeerd voor winterse familie-portretten en finaal kwam er in de tuin nog een sneeuwman aan te pas en op de proppen: met een sjaal, een wortel en een strohoed, maar dat was in de regen... (Louis Verbeeck)

Tot hier het alledaagse, hoewel behoorlijk winters getinte deel van het verhaal. Bij thuiskomst en na verwerking van de lichtdruk- malen bleek echter dat er ook een uitermate sprookjesachtige kant aan deze wandeling was geweest.

Bij het begin van de poldertocht had Wout een ontmoeting met een verdwaalde afstammeling van Willem Tell. Mijn kleinzoon bleef er Siberisch kalm bij, wat gezien de klimatologische omstandigheden niet zo abnormaal te noemen is. Gelukkig had de Tell-telg een even scherp oog en dito vaste hand als zijn overgroot-grootvader, of hoe heet zo'n heel verre voorouder ?

Joke van haar kant kreeg bij de laatste fotosessie dan weer het gezelschap van een uit de kluiten gewassen Rode Ridder-kloon.
Zij had maar net positie gekozen tussen de wilgestammen voor een serie "Hey, you... Tiramisu"-prenten of daar donderde een in rood verpakte bruine ruin recht op de fotograaf af.

In een flits was het gebeurd!!
En vanaf toen is het beginnen dooien...

Marco Polo

1 opmerking:

peterpignans zei

Willem Tell, en de Rode Ridder,allemaal goed. Maar spot ik daar op de eerste fotomontage, op de bovenste rij van links te beginnen het tweede beeld, onze vriend Noël in volle winteruitrusting ? Of is dat een begoocheling ?