19 februari 2010

Vaarwel nonkel Bob...

Terwijl heel politiek België zich in bochten wringt om onder de verantwoordelijkheid van de treinramp in Buizingen uit te raken, de wegenwerkers niet weten welke put eerst te vullen nu ze na het vriesverlet weer aan de slag zijn, de weermannen en -vrouwen tegen beter weten in en van de grote schrik nog steeds waarschuwen voor mogelijks tijdelijke en plaatsgebonden maar weliswaar lichte winterse neerslag, de drie overblijvende Belgische voetbalploegen een "goed" Europees resultaat hebben neergezet waar de vaderlandse sportpers meteen weer euforisch over doet, zit ik aan een herdenkingstekst voor de Memorial van Dirk Lambrechts te werken.
Als ik de herinneringen begin op te rakelen en de foto's van toen bekijk, valt rondom mij alles stil. Tijd om dus mijn dagelijks 5 km-loopje af te haspelen en mijn gedachten de vrije loop te laten.
Tussen de mijmeringen door valt mij te binnen dat ik hier ook het overlijden van "nonkel Bob" dien te vermelden. De bekendste en beste nonkel van Vlaanderen, de uitvinder van Milleke-Melleke-Mol, de vader van David, maar ook van Mon en Tuur, de broer of schoonbroer van tante Ria, tante Terry, tante Paula en alle andere dames die ooit een kinderprogramma presenteerden, en bovenal onze woensdagnamiddag-nonkel !!!

Hij heeft volgens kenners heel de Vlaamse rockscène leren gitaar spelen, en al de rest leren zingen en fluiten. Om maar te zwijgen van het wereldvermaarde "Tee-Vee-Ohee"...
Waar gaan ze dat standbeeld zetten???

Marco Polo

Geen opmerkingen: