11 februari 2010

Breughel in Polderstad...

Om zeker te spelen en uit angst om voor een tweede keer met de vermanende vinger gewezen te worden na een falende predictie hadden onze nationale weermannen en -vrouwen voor de voorbije nacht hun sneeuwvoorspellingen uitgebreid tot zowat het ganse Belgische grondgebied en variëerden de verwachte doortocht- tijden der buien en vlagen van "rond middernacht" over "onder de morgen" ja zelfs tot "in de loop van donderdag".
Ik voelde het echter aan mijn water en dus ook met mijn blote ellebogen: dit ging er zwaar over en zo was het ook.
Af en toe een heel lichte stuifsneeuwbui, of zoals Sabine het zegt "motsneeuw" was alles wat we vandaag te verteren kregen.
In tegenstelling tot gisteren waren er geen super-files, maar net als toen waren er op vele plaatsen spiegelgladde wegen die voor problemen bleven zorgen. Strooizout op, te weinig pekelwagens en zij die het moesten doen geraakten niet op hun werk omdat de Lijnbussen niet uitreden wegens... te gladde wegen !!
Dus heb ikzelf veiligheidshalve ook al twee keer de fiets aan de kant gelaten en mij met de auto al rijdend en glijdend naar de dagelijkse bestralingsbeurt begeven. Gelukkig verloopt daar alles naar wens en doen mensen en machines met mij wat er van hen verwacht wordt. Morgen ga ik al voor de tiende keer op de bank en bereik daarmee de kaap van 30% in het totale proces.
Van late solden gesproken...!?
Verder gaat het nog steeds prima: dankzij mijn dagelijke looptochtje, ook op de besneeuwde paden, en de door La Pola tot heerlijke maaltijden omgetoverde dieetvoeding voel ik mij super. Zo goed zelfs dat ik mij aan het schilderen heb gezet: als Breughel het zelf niet meer kan, dan moet ik hem wel een handje toesteken. Het uitzicht over een besneeuwd Polderstad, zei ik gisteren al, riep bij mij beelden op van winterse Breughel-schilderijen. Aangezien er in de tuin nu toch niet veel te doen is heb ik mijn schildersezel van stal gehaald, mijn penselen bijeen gezocht en de verfpottekes uit de kast gehaald. Het formaat bijknippen, de schaduwen wat bijstellen, beetje "kopiëren en plakken" en de helderheid, het contrast en het kleurengamma bijsturen waar nodig...

Meer is er niet nodig om een sprong van een kleine 500 jaar in de tijd te maken: Pieter Breughel de Oudere in Polderstad!!

Marco Polo

1 opmerking:

peterpignans zei

Wat een talent ! Qua sfeer niet te verbeteren... hoe kunstenaars als Marco dat verwezenlijken is mij een raadsel !

En zie ik daar geen vluchtelingen naar Egypte trekken ? Alle touroperators hebben zeer voordelige vluchten in de aanbieding, maar per ezeltje zal het nog wel wat minder kosten ...