02 februari 2010

Blitzbezoek aan Madrid

In mijn laatste bijdrage van vorige maand vertelde ik U al over ons meest recente verblijf in Salamanca. Deze keer was er zelfs een uitbreiding tot en met een dagje Madrid voorzien. Omdat het ons eerste bezoek was aan de Spaanse hoofdstad hebben we het maar eenvoudig gehouden. In alle reisgidsen staan grote foto's van de Madrileense Plaza Mayor, en hoewel we op voorhand wisten dat ze niet kan tippen aan die van Salamanca namen we toch deze locatie als vertrekpunt voor een vluchtig stadsbezoek.

De tafeltjes stonden al gedekt, maar de ervaring (én de reisgids: Niekol met de Madrid-uitgave van National Geographic) heeft ons geleerd dat in de kleinere straatjes rondom de grote toeristische trekpleisters meestal de betere adressen te vinden zijn.
Ook deze keer troffen we een prima eetgelegenheid: La Camarilla, een taverne-restaurant met een goede Spaanse keuken, vriendelijke en vlotte bediening, stijlvolle inrichting én meer dan betaalbaar. Op een paar minuutjes wandelen van de Plaza Mayor durf ik deze plek aan iedereen aanraden die daar in de buurt voor een gezonde lunch wil gaan.

Na nog eens een oversteek van de Plaza Mayor, een moment op de Puerta del Sol, een reeks magistrale bankgebouwen, het imponerende postgebouw, een snelle maar ook gratis ronde door het Prado en een sfeervolle wandeling door kleine winkelstraatjes en langs knap uitgelichte gebouwen...

... doken wij de Madrileense avondspits in om Egon en Katrijn te gaan ophalen aan Terminal 1 van Madrid-Barajas Airport. Voor het eerst heb ik zelf de wonderen van de GPS ervaren, want zonder dit kleinnood was ik nu waarschijnlijk nog rondjes aan het rijden in hartje Madrid. Maar geen nood dus: we hebben onze vrienden gevonden en opgepikt en zijn dan door de koude Spaanse nacht naar Salamanca gereden. Hoe we daar het weekend hebben doorgebracht vertel ik U graag in een volgende bijdrage.

Marco Polo

1 opmerking:

spaghetti zei

We zijn al benieuwd naar het vervolg. En bedankt voor de lunchtip, die kan nog wel eens van pas komen. Net als jullie zoeken wij immers de betere adressen in de smallere straten!