10 februari 2010

And again, and again...

948 km !!! Zo lang waren al de bij elkaar opgetelde files op het Belgische wegennet vanochtend om half negen, en dat als gevolg van de nieuwe sneeuwbuien die over ons landje vielen.
Een absoluut record!!
Toen ik op weg naar mijn eerste ochtendplas om half zeven door het venster keek was er nog geen vuiltje, laat staan een sneeuwvlokje aan de lucht. Bij het herontwaken, enkele uren later, was Antwerpen en wijde omgeving toegedekt onder een 5 cm dik sneeuwtapijt. Nog steeds niks ernstig aan de hand, tot ik bij m'n fruitontbijt alarmerende verkeersmededelingen hoor op de radio.
Op dat moment stond er nog zo'n 800 km file, waren autostrades en ringwegen volledig geblokkeerd, konden vrachtwagens niet meer voor of achteruit, stonden de strooiwagens voor de zoveelste keer zelf vast in de verkeerschaos en probeerden massa's mensen vruchteloos een snelweg op te raken of een vervangende, maar niet rijdende of afgeschafte Lijnbus te vinden.
Toch weer knap wat wij hier voorgeschoteld krijgen.
Voor de derde keer al deze winter kan ik U vergasten op een selectie van witte Graspolderbeelden. Vooral de bepoederde flora staat er mooi bij, en ik denk dat het uitzicht aan de achterkant ook Pieter Breughel de Oudere zou geïnspireerd hebben.
Vooraan is het dan weer de heer Schouppe die in samenwerking met mevrouw Lieten voor een oplossing moet zorgen: de bussen van de Lijn stonden er in het begin maar werkeloos bij.

Maar als ik fout ben geef ik het toe, en dat doe ik dus meteen.
In de vorige bijdrage had ik het over 10 cm sneeuw die hier de boel al in de soep laat draaien. Ik zat er dik naast: 5 cm blijkt al voldoende te zijn, en da's dus een afwijking van 100%.
Ik voel mij als een geslagen amateur statisticus die net uit zijn eigen Gauss-kurve is gevlogen.

Gedaan met de vuile lucht, dus ook geen smogalarm meer.
Dat wist de chauffeur van Prins Filip gisteren blijkbaar al, en de man anticipeerde meteen door tegen 140 km per uur de brave burgermeute voorbij te snellen op de E19 om zijn adelijke baas op tijd in Laken aan de familiale eettafel af te zetten.
Bij hoogdringendheid: anders werd zijn soep koud...

Marco Polo

1 opmerking:

peterpignans zei

De nodige korrels zout van wijze Aloysius Primus zijn blijkbaar allemaal opgebruikt door de strooidiensten ...
Gelukkig maar dat de Crocusvakantie eraan komt !