26 november 2009

Sebastiaan II

Na het picturaal arachnofiele hoogstandje van mijn kleinkinderen moet ik U dezentwege ook kennis laten nemen van een al even spinvriendelijk artefact, hetwelk zich momenteel ophoudt in mijn eigenste inkomhal. Zij die mijn haardstee betreden via de voordeur staan meteen oog in oog met dit prachtexemplaar.

Teneinde in het lopende verhaal te passen draagt deze prachtige achtpoter een genummerde naam: Sebastiaan II. Net als zijn voorganger uit het eerder geciteerde gedicht heeft hij zich gewaagd aan een verblijf binnenshuis. II brengt het er voorlopig beter vanaf dan I. Tot hiertoe werd er niet geveegd, laat staan een moord gepleegd...

Hoewel het niet veel heeft gescheeld vandaag. Na een eerder defect aan de LiveBox moest er deze week van Mobistar een nieuw exemplaar geleverd worden. Vooraleer dat gebeurd is en de nieuwe aansluiting een feit is er heel wat water door de Schelde gestroomd en bijna evenveel uit de hemel gevallen. Het af- en aankoppelen, maar dan nog eens af- en wederom aan-, totdat de helpdeskmanager mij uiteindelijk de raad geeft om de ene maar weer af te koppelen en de andere aan te sluiten... En dan uiteindelijk kan ik naast surfen ook weer gewoon telefoneren vanop de vaste lijn. Hopelijk houdt deze constructie het even uit. Ik denk al met weemoed terug aan mijn Telenet-installatie.
Binnen 9 maanden schakel ik terug over!

Om te bekomen van deze internet-perikelen heb ik mij vanavond in de keuken aan de bereiding van een Belgische FILOSOOF-schotel gewaagd: een simpel gerecht voor gure herfst- of koude winteravonden. "Wagen" is een groot woord want ik heb het al minstens één keer eerder gemaakt, en toen smaakte het ook al heerlijk. Deze variant bestaat uit een combinatie van ajuin, gehakt, champignons, gepelde tomaten en aardappelpuree. Beetje room erbij, peper & zout en enkele kruiden naar keuze... Lekker!

Onze Amerikaanse broeders vieren vandaag Thanksgiving.
Hier en daar komt er nog een soep van Halloween-pompoen- overschot op tafel, maar bij de meesten zal het wel kalkoen zijn.

Hoewel het met Snoopy ook wel een leuke avond kan worden...

Marco Polo

1 opmerking:

peterpignans zei

Sluiten we dit af met "Bedankt" !