27 november 2009

Een BOB aan de haak...

Na de kalkoenen gisteren, zijn vandaag de schapen aan de beurt. De islamieten vieren hun groot offerfeest, en daar kan geen Gaia tegenop. Terwijl de heren vanmorgen, alvorens naar het slachthuis te trekken, in de moskee hun gebeden plegen zijn de dames druk in de weer met de voorbereidingen van de festiviteiten. Manlief moet ervoor zorgen dat hij op een redelijk uur met een ritueel geslacht schaap op de stoep staat en madame doet de rest. Zo stond ik vanmorgen aan te schuiven bij de kassa van de Colruyt en was druk omringd door moslima's, met of zonder dochters, die allen een grote zak houtskool meezeulden.
Ik heb begrepen dat het orgaanvlees eerst als stoofpot wordt geserveerd en dat de rest in veel gevallen op een open vuur wordt geroosterd. Dat kan toch niet slecht zijn...

Mijn gedachten gaan meteen naar de Noord-Amerikaanse moslims. Gisteren het buikje vol met kalkoen en vandaag een heel schaap er achteraan. Een mens zou voor minder gaan "lijnen". Gelukkig moest ikzelf aan geen van beide smulfestijnen deelnemen en volstaat het voor mij om af en toe een saunabeurt te ondergaan teneinde mijn gewicht op peil te houden. Dat heb ik dan ook met veel plezier gedaan vandaag. Mens sauna in corpore sano, een verhitte geest in een gezond lichaam. Hoewel het omgekeerde ook tot de mogelijkheden behoort...

Op de terugweg loop ik even bij IKEA binnen en scoor enkele extra kapstokjes. Naast de vaste ophangpunten in de kleine hall zullen deze opklapbare modellen een welkome uitbreiding zijn voor de vestiaire-capaciteit ten huize Polo.

Waar wachten jullie op? Weer of geen weer, kom ons eens bezoeken en hang je jas aan de nieuwe kapstokken.
Wij zorgen voor een sneetje kalkoen en/of een schaapskotelet. Voor de amateurs kan ik nog altijd wat pompoensoep bereiden.
Misschien is het in dit culinaire kader wel gepast om U eraan te herinneren dat vandaag de jaarlijkse BOB-campagne begint en dat de aangepaste wijnen met mate(n) dienen genuttigd te worden.

Glaasje op, zoek een BOB !!

Marco Polo

1 opmerking:

peterpignans zei

Laat ons afspreken dat deze uitnodiging niet in het oor van een dove mag vallen ...