17 oktober 2009

Horses... Pardon? Yes, paarden!!

Een mens mag niet altijd binnen vertoeven, ook al zijn daar leuke en zelfs nuttige bezigheden te verzinnen. Bij tijd en wijle is een verblijf in de buitenlucht meer dan aan te raden, vooral nu er dit weekend regelmatig sprake was van opklaringen en aangename temperaturen onder een weliswaar aarzelende najaarszon.
Dan mag je niet twijfelen: stapschoenen aan, fototoestel om de schouder, muts, hoed of klak op, de straat over en de polder in. Het was verdorie veel te lang geleden!!
Dat dachten de permanente bewoners van de Hobokense Polder blijkbaar ook en zij schoven geduldig aan voor de foto.

Deze Kowalski-paarden hadden het meteen begrepen en gingen heel professioneel de catwalk op. Dat kon niet gezegd van de Galloway-runderen: die stuurden deze keer hun kat.
Ondertussen waren Polo & vooral Pola druk in de cuisinale weer geweest om zowel op vrijdag- als zaterdagavond een duo vrienden en collega's aan de familiale tafel van een genietbaar maal te voorzien. Twee keer een schot in de roos en een aangename verpozing. Dat het vaste voedsel ook dient doorgespoeld moeten ze ons niet leren. Tussendoor met een glas water, maar het hieronder verzamelde leeggoed had voordien vooral een heel andere inhoud gekend...

Wie wel elke dag voor de nodige portie zelfbedruipend water zorgt is een bananenplant die zich ten huize Polo met veel enthousiasme staat te ontwikkelen uit een Amsterdamse scheut. Iedere ochtend verzamelen de dauwpartikels zich tot een heuse druppel die dan de weg van de minste weerstand zoekt, en onder invloed van de zwaartekracht... valt.

Water voor de paarden.
Horses...???
Pardon?!
Yes, ... paarden!!!

Marco Polo

2 opmerkingen:

spaghetti zei

Mooi verhaaltje én prachtige scherpe foto van de waterdruppel op blad. Merk vooral op dat deze gespannen druppel een natuurlijke lens vormt waardoor je de nerven van dit bananenblad veel beter ziet dan met het blote oog. Prachtig toch wat de natuur ons biedt. En het lukt niet met wijndruppels!

peterpignans zei

En wat die paarden betreft - gefokt door De Haene zeker ?