27 oktober 2009

Crisis of Criwas...

De wereld draait door, en af en toe aan zo'n snelheid dat het voor mij niet eenvoudig meer is om te kiezen welk actueel item op verantwoorde wijze in mijn bloggalerie mag opgenomen worden. Toch denk ik dat het mij deze keer is gelukt.
Ik zat al lang te broeden op een eigenzinnige invalshoek om de huidige crisis aan te kaarten. Iedereen heeft de mond vol over werkloosheid, kredietcrisis, economische impasse, financiële malversaties en bovenop de waanzinnige transfertbedragen en dito gouden handdrukken.

Ik wilde echter iets anders. Mijn aandacht werd getrokken door de problemen in de textielverwerkende nijverheid.
Als ik de ontwerpers mag geloven wiens creaties werden geshowd op de catwalks van Parijs, Milaan, Londen en New York dan moet ik wel aannemen dat ze daar ook een en ander te kort komen. Weinig om het lijf omdat er niet genoeg stof voorhanden is om de eindjes aan elkaar te knopen of gewoon de draad kwijt?

Feit is dat de modellen er niet om kunnen lachen. Dit mag ons niet verwonderen, als we weten dat deze meisjes de collecties voor de zomer van 2010 presenteren. Er moet nog heel wat ten goede veranderen voor onze dames weer deftig op straat kunnen komen, en daar heeft die verdomde crisis alles mee te maken.
Toch is er hier en daar al uitzicht op beterschap.
Onderstaande schoonheid mag dan al over niet veel meer vestimentaire uitrusting beschikken dan haar collega's hierboven, zij ziet er tenminste iets fleuriger uit en heeft een doel voor ogen: "Fly me to the moon..."

Dat denkt ook de wassen blote madame op de Tears of Eros- expositie in Madrid. Maar is het wel een wassen blote madame, of een blote madame die moet gewassen worden, of was de madame te bloot of is het toch een blote wasmadame...??

Aangezien uw dienaar met zijn Pola nog deze week naar Salamanca trekt zou het kunnen dat hij voor alle zekerheid een ommetje maakt langs Madrid om met eigen ogen vast te stellen waar de klepel hangt, het kalf gebonden ligt, de kat van huis is, de muis van wanten weet en vanwaar die mannen hun mosterd halen...
Allez vooruit: ik zoek het met graagte voor u op.

Marco Polo

2 opmerkingen:

Tantan zei

Als daar maar geen nattigheid van komt...

peterpignans zei

Uit de mouw zal de aap wel niet kunnen komen, lijkt me ...