19 september 2009

Grasgroene "spring in 't veld"...

Het gebeurt niet zo dikwijls dat ik U met een afbeelding van mijn eigenste zelve belaag op deze blog, en dan zeker niet in een geheel geklede uitvoering. Reden daartoe was de start van een ochtendlijke fietstocht naar 't stad om mij aldaar van enkele nieuwe kledingstukken te voorzien. Het groene truitje, hier iets bleker weergegeven dan in reële openlucht, doet het nog steeds goed en werd vandaag toevalligerwijze gecombineerd met een grijs&groene sportvest die ik vorig jaar cadeau kreeg van Bram.
't Heeft lang geduurd voor ik erachter kwam dat dit een vestimentair haalbare samenstelling was, maar kijk: er zijn foutere dingen te zien op straat. Voor een fietsuitstap op een dag als vandaag was het echter veel te warm, en dus bleef de vest aan de haak. Er komt zeker nog een gelegenheid bij frisser herfstweer...

Doel van mijn strooptocht was het vergaren van enkele najaarshemden en een aangepaste trui. Ik zou maar eens ingaan op een commerciële sms van SPF, otfewel Springfield.
Een kledingketen waar ik vroeger regelmatig mijn mosterd haalde en die nu een -30%-actie op het getouw zette voor trouwe en andere klanten. De crisis heeft zo zijn voordelen: dinsdag boekte ik 60 euro korting op m'n Delhaize-wijnaankopen en vandaag ging er weer 30 euro af. Alles samen een goede bijverdienste: het geld rolt, de crisis wordt te lijf gegaan, ik zwengel de economie een ietsie pietsie aan en doe er mijn voordeel bij. Nu nog uitvinden aan wat ik die gewonnen 90 euro ga besteden in de week die komt.
De nieuwe aanwinsten blijven nog even in de kast, want vandaag beleven we weer zo'n hemels hete nazomerdag en ik grijp gezwind naar een hoogzomerse linnen outfit.
En zeggen dat mijn Pauselijke Vriend onderweg is van het zuiden naar de heimat. Hij vertrok ginder onder grijze wolken en met veel regen, en hopelijk heeft hij die daar ook achter gelaten. Wij houden het graag nog even zomers. Uit ervaring weten we dat de herfst hier serieus kan uitpakken, en dan is er nog tijd zat om het watertekort bij te regenen. Dan gaan de grasgroene kikkers weer springen in het veld...

Marco Polo

1 opmerking:

peterpignans zei

Of er wolken meegepakt zijn, weet ik nog zo niet. Maar Laura doet weer flink haar best hier in Pijnpittendorp. En overal beginnen er weer wilde bloemen te bloeien - een tweede lente is op komst.