12 augustus 2009

2 op 2...

Bij mijn thuiskomst na de vakantiereis lag er een "groene" uitnodiging bij de post. De officiële instanties van ons land zijn ongewild gekend om hun kleurrijke projecten. In het voorjaar krijgt iedereen een "bruine" envelop in de bus en moet daarmee aan de slag om ten laatste op 30 juni zijn belastingaangifte te doen.
Het "groene" kaartje stelt in verhouding veel minder voor, maar toch wordt er in deze context ook heel wat gefoeterd, gesakkerd en ge-non-de-djuud! De automobielinspectie, de "control", is een jaarlijks weerkerend gebeuren dat evenwel niet voor iedereen in dezelfde periode valt. Voor Polo & Pola is dat echter wél het geval. Eergisteren viel de tweede "groene" kaart in de bus: ons beider karretje moet in de loop van dezelfde maand gekeurd worden.
Redelijk vroeg in de ochtend heb ik vandaag de Polajaanse Corsa aangeboden in het werkstation Hoboken: in no-time door de verschillende testen en een groene kaart. Weer "groen", maar da's om het verschil te zien met de "rode" die je bij afkeuring van je voertuig wordt overhandigd en waarmee je dan beschaamd moet afdruipen tussen de andere wachtenden voor de kassa.
Dat "kaart" slaat op niets en is eerder een staande uitdrukking uit de prehistorie van de automobielgeschiedenis want het is een simpel A4-tje dat uit de printer rolt, maar soit..
Gezien de minder schitterende weersomstandigheden en -verwachtingen en de vlotte vooruitgang tijdens en afhandeling van de schouwing besloot ik maar meteen om mijn eigen Signum vandaag óók aan de controle te onderwerpen. eerts de Corsa weer in de Graspolderlaan parkeren, de verdiende kop koffie-troost genuttigd, een blitzcontrole van lichten en pinkers, een nuttige opwarmingsronde en enige tijd later stond ik alweer aan te schuiven voor de slagboom van Keuringscentrum 40.
't Was ondertussen iets drukker geworden, er viel voor het personeel een elkaar afwisselende eetpauze tussen, het duurde dus allemaal wat langer, maar... eind goed al goed: ook met de mijne kan ik weer voor een jaar reglementair en veilig de baan op!
2 op 2 : net als Anderlecht, Club en Gent !!!
Nu St Jozef Rijkevorsel nog...

Marco Polo

Geen opmerkingen: