24 juni 2009

666

Vandaag was het dan eindelijk zover: op PITO moesten de eindwerken voorgebracht en verdedigd worden. Mijn pupil beet vanochtend om 8.30u de spits af met haar dissertatie over het Ontstaan van de Aarde en de Planeten.

Geen simpele zaak, maar aangezien zij in de loop van het jaar prima had gewerkt en de procesevaluatie dus ook meer dan goed was, had zij een mooie puntenbuffer opgebouwd en mocht de presentatie uiteindelijk geen probleem meer vormen.
De eerlijkheid gebiedt mij toch te zeggen dat dit beter had gekund. Ik kan alvast Stijn Meuris geruststellen: "Er is vandaag nog geen talent ontdekt dat hem komt bedreigen in zijn status van heelalkundig stand-up presentator." De reeks Stijn & het Heelal was dan ook van een hemels niveau, en zou beter meteen heruitgezonden worden door onze Vlaamse televisie. Liever dit dan nog maar eens Goede Vrienden en andere Katarakten.
Maar wat het eindwerk betreft: missie geslaagd!!

Terwijl mijn collega's op PITO de dag verder vulden met het aanhoren en beoordelen van nog meer voordrachten, examens verbeterden en punten telden was mijn volgende opdracht van een gans andere orde.
Arnold werd (en wordt nog steeds) vandaag 60 jaar.
Leen en de kinderen hebben een verrassingsontbijt en aansluitend brunch georganiseerd met alle leuke gevolgen van dien.
Waar La Pola weerhouden was door toch wel haar allerlaatste deliberatiereeks, werd Anke ingeschakeld om mij te assisteren bij deze heuglijke bezigheid en aldus koppelsgewijs te kunnen ingaan op de invitatie.
Als verrassing hebben wij de jubilaris een fotocollage cadeau gedaan met prenten uit onze gezamelijke verleden tijd.
Ingepakt én daarna uit de doeken gedaan zag dat er zo uit....

Met een ruim en enthousiast publiek hebben we de foto's dan ook nog in de vorm van een echt Snijderslied van commentaar voorzien. Onnodig U te vertellen dat daarenboven het schitterende zomerweer een extra feestelijk cachet gaf aan dit evenement.

666 !?!?!
Geloof het of niet, maar da's het volgnummer van deze publicatie in de net vier jaar lange geschiedenis van deze blog.
Weer eentje voor Pjottr...??

Marco Polo

2 opmerkingen:

peterpignans zei

Ja, eentje voor Pjottr. 666 blijkt het getal voor het "beest uit de aarde" te zijn, een van de beesten die in de Apocalyps vermeld worden en nogal op grellige wijze te keer gaan gaan ...

peterpignans zei

Google vertelt er nog vanalles bij, er zit meer in dat getal dan je zou vermoeden !