10 mei 2009

Op stap met mooi weer...

Het weekend zit er op. Morgen staan de schoolkids weer te wachten, dus sluit ik nu maar snel met een korte blog.
Gisteren vond de halfjaarlijkse Turkije-reünie plaats.
Sinds Erwin & Heidi hun consumptie-stimulerende en economie-reddende voortplantingsactie hebben ingezet, met als gevolg twee schitterende dochters, verplaatsen wij ons doorgaans naar het verre Westen om samen met nonkel Michel en de fiere ouders de communicatie-rituelen ten huize Mares te onderhouden.
Meestal sluiten we de dag met een culinaire actie, en dat was deze keer niet anders. Aangezien we daar telkens vlak bij Oostende zijn, werd het hoog tijd dat we eens kennis maakten met de lokale horeca. Na een reeks vruchteloze pogingen om telefonisch te reserveren liepen we uiteindelijk op goed geluk de binnenstad in. We waagden onze kans in bar-resto TAO en ik kan U dit etablissement meteen aanbevelen.

Wereldkeuken, loungy interieur, vriendelijke en snelle bediening, prijs/kwaliteit verantwoord en ook de huiswijnen zijn best te genieten. Wat moet een mens nog meer hebben...??

Vandaag heb ik van het mooie weer gebruik gemaakt om samen met Ma Pola een fietstochtje te maken langs de Antwerpse kaaien, het Bonaparte- en het Willemdok. Daar kan je niet naast het in aanbouw zijnde MAS (Museum aan de Stroom) kijken.
"Open wervendag" of niet, de rasterhekkens staan er nog rond... maar dat kan het Havenboefje niet schelen: die geniet van de open ruimte en de gladde waterpartij achter de meerpaal.

Wie fietst bij mooi weer krijgt dorst. Terrassen zat, daar aan de waterkant, maar laat mij nu toch net in die buurt ook nog een "gezond" adresje kennen. Pieter Loridon, "brother in crime" tijdens mijn vijfjarig verblijf bij RBA, het huidige Antwerp Giants, baat daar sinds begin dit jaar MAONA - een koffie & gezonde sapjesbar - uit. Vanmorgen was het er rustig zitten met een heerlijke hazelnootkoffie en een verfrissende juice.
Ik spring er een van de komende weken op een ochtend wel eens binnen voor een ontbijt, op weg naar school...

Marco Polo

1 opmerking:

Ernie zei

Mooi tekstje!! Was idd. weeral eens gezellig keuvelen en tafelen!! Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om een restaurantje te vinden ... maar de 'zesde' keuze bleek een héél goeie!!