24 mei 2009

Klus geklaard, maar ****** aan de knikker...

En of de zon van de partij was vandaag...!!!
Van vroeg in de ochtend tot laat op de dag was het bakken en braden geblazen, en onder die omstandigheden werkten wij dag drie van ons weekend-fritidshus-programma af... en zagen aan het blauwe zwerk boven onze Polder dat wij niet alleen waren!

De tuinhuisklus is geklaard. In de komende dagen ga ik de resterende details afwerken: bloembakken construeren en ophangen, verluchtingsgaten boren en ventilatieroosters aanbrengen, klinken en slot in de deur plaatsen, binnenplinten bevestigen... en niet te vergeten: mijn garage weer leegmaken en voor de resterende "rommel" een goede en handige plek zoeken en vinden in het nieuwe tuinpaleis.
Denk echter niet dat hierna de grote rust voor mij zal aanbreken. Niets is minder waar: toen ik mij ter verpozing even wilde terugtrekken in een rustige hoek van de tuin hoorde ik daar een borrelend geluid dat anders niet op die plek te registreren valt. Over de afdekstenen van de sterf-, aal-, en/of afvalwaterput broebelt het wegstromende badwater (gelukkig zonder kind !!!).
Het zorgt er meteen voor dat ik een plan kan uitdokteren om :
1. eerstdaags de houtberging te ontruimen
2. stante pede de toegang tot de sterfput uit te graven
3. zo snel mogelijk de ruimingsdient te contacteren
4. het geheel met toegeknepen neus op te volgen (ik weet maar al te goed waar het om gaat, dus... !!!)
5. na het verloop van de ontruimingsactiviteiten het geheel weer toonbaar en toegankelijk te maken
6. in deze voldoende aandacht te schenken aan het ecologisch aspect van de zaak, maar ook de aromatische kant niet te verwaarlozen...
Wordt als naar goede gewoonte... "vervolgd"!!

Marco Polo

2 opmerkingen:

peterpignans zei

Gelukkig dus dat het meesturen van geuren via internet nog niet voor morgen of overmorgen is ...

ERNIE zei

Toch vreemd dat onze Marco Polo zelden op foto's te zien is! En als dat dan het geval is ... zeker niet aan het werk!! Was mss al op zoek naar het broebelend en stinkend hoekje???

Toch mooi werk!!