28 maart 2009

Lente in de koelkast...

De enigen die er tijdens mijn afwezigheid werk van hebben gemaakt zijn de bloesems van onze perelaars: midden in de week met moeite een blad te bespeuren en nu zijn de bloemknoppen niet meer te tellen. De rest van de tuinflora staat nog even ver als de dag voor ik naar Parijs vertrok: water genoeg, maar ze hebben dringend wat zon nodig en hogere temperaturen om "mijnen hof" van kleur, fleur en grandeur te voorzien.
Nu werden we in Lutetia ook niet echt verwend door de weergoden. Veel grijs, kille temperaturen en een stevige wind maakten er eerder een late herfst- dan een vroege lente-uitstap van. Maar leuk was het wel, leuk en vermoeiend.
Reizen om te leren en te fotograferen...

Deze keer hebben we de klassieke groepsfoto op het bordes achter het kasteel van Versailles gemaakt. Liggend maar kunstzinnig en dus esthetisch verantwoord naakt was ruim voorhanden en mits enig schuiven werd bovenstaande compilatie een feit.

Een dag later kwam het Louvre aan de beurt, en daar konden die van 6IW niet aan de uitdaging weerstaan: snel en deskundig de Mona Lisa van haar haakje gehaald en lopen maar, tot zij onverhoeds op de fotograaf van wacht botsten...

Een gedurfd initiatief dat getuigt van hun grote interesse voor en kennis van de kunst: nu nog verfilmen en we hebben een kanshebber voor één of andere César!

Wie zeker ook een "schone" prijs verdient is het Duivenmeisje
bij de Piramide van het Louvre. Als zij de vogels voedert lopen
de toeristen storm en ziet het er écht zwart van 't volk...

Vannacht schakelen we weer over naar de zomertijd: van 2 naar 3 skippen we een uur en morgen heb ik minstens evenveel tijd nodig om alle klokken in en om het huis die nog niet satelietgestuurd zijn in de zomerpas te laten lopen!
Da's dan nog een uur minder "weekend"...

Marco Polo

1 opmerking:

peterpignans zei

Plezant zo nog eens met "die joeng" naar Parijs te mogen.

Maar kon Dany-the-Pany haar boterhammen weer zelf niet opgegeten krijgen ? Of waren de baguettes weer oud-bakken ?